Mystery guest columnist

Mystery guest columnist

Water, we hebben er even genoeg van gehad. Maar water en golf kent ook mooie combinaties. Lees je mee over bijzondere golfbanen.

Golfbanen die bekend staan om hun waterpartijen zijn vaak adembenemend en uitdagend voor golfers van alle niveaus. Het water voegt niet alleen een visueel element toe aan de baan, maar kan ook een strategische rol spelen in het spel. Hieronder enkele golfbanen beschreven die wereldwijd bekend zijn om hun waterpartijen.
Pebble Beach Golf Links in Californië, Verenigde Staten, is een van de meest iconische golfbanen ter wereld. Deze baan ligt aan de kust van de Stille Oceaan en biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de kliffen. Het water speelt een grote rol op deze baan, vooral op de beroemde zevende hole, een par 3 die bekend staat als "The Cliffs". Golfers moeten hun bal over een grote waterpartij slaan om de green te bereiken, wat zorgt voor een spannende uitdaging. 

Een andere beroemde golfbaan met water is de TPC Sawgrass in Florida, Verenigde Staten. Deze baan is vooral bekend om zijn zeventiende hole, ook wel bekend als "The Island Green". Deze par 3-hole heeft een klein eilandje met een green, omringd door water. Golfers moeten hun bal nauwkeurig slaan om op de green te landen en te voorkomen dat ze in het water belanden. Het is een uitdagende hole die vaak voor spannende momenten zorgt tijdens toernooien.

In Europa is de Old Course at St Andrews in Schotland een golfbaan die bekend staat om zijn waterpartijen. Deze historische baan heeft verschillende holes die grenzen aan de Noordzee, waardoor golfers te maken krijgen met de uitdaging van de wind en het water. De zestiende hole, genaamd "The Pond", heeft een grote waterpartij die golfers moeten overbruggen om de green te bereiken. Het water voegt een extra element van spanning toe aan het spel.

Een andere golfbaan met water die het vermelden waard is, is de Mission Hills Golf Club in China. Deze baan heeft maar liefst tien holes met waterpartijen, waaronder meren en rivieren. De waterpartijen zijn strategisch geplaatst en vereisen nauwkeurige slagen om te vermijden dat de bal in het water belandt. Het is een uitdagende baan die zowel ervaren als beginnende golfers op de proef stelt.

Tot slot is er de Augusta National Golf Club in Georgia, Verenigde Staten, die bekend staat om zijn prachtige waterpartijen. De dertiende hole, genaamd "Azalea", heeft een prachtige waterpartij die de fairway doorkruist. Golfers moeten hun bal nauwkeurig slaan om het water te vermijden en een goede positie te krijgen voor hun volgende slag. Het water voegt niet alleen schoonheid toe aan de baan, maar ook een strategisch element.
Deze golfbanen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele banen wereldwijd die bekend zijn om hun waterpartijen. Of het nu gaat om een spectaculaire kustlijn, een eilandgreen of strategisch geplaatste meren, water voegt een extra uitdaging en schoonheid toe aan het spel. Het spelen op deze banen kan een unieke ervaring zijn voor elke golfer, of je nu een professional bent of gewoon voor de lol speelt.