Mieke, winnares Jaarcompetitie 2022

Mieke, winnares Jaarcompetitie 2022

Op zondag 20 januari vertrok ik om 09.00 uur vanuit Utrecht om naar Golfclub De Turfvaert te rijden in Rijsbergen. Het had gevroren en er was regen voorspeld. Dat beloofde niet veel goeds. Wintergreens, regenbroeken en paraplus?
Voorbij Breda waren de weilanden ineens niet meer wit van de vorst.  En zowaar, we konden spelen op zomergreens. We waren met ongeveer 20 golfers die zich niet lieten afschrikken door regen en koude. 

Na een kop thee met een Brabants worstenbroodje de baan in. Iedereen had zich voorbereid op een koude, natte dag. Mutsen op, handschoenen aan en een aantal van ons ging vanaf de start gekleed in regenkleding. Ook de pads om de handen te warmen ontbraken niet. Dit keer mocht ik samen met Ted en Jolanda in één flight. Het tempo lag hoog, we wilden allemaal voor de regen (die vanaf 14.00 uur echt zou losbarsten) binnen zijn. 
Prachtige ballen wisselden zich af met ballen in het water, een hele hole alleen maar ballen buiten de fairway, mooie pars maar ook het missen van puts van 1 meter. De laatste drie holes in de regen gelopen. We deden niet voor de prijzen mee vandaag. 

Na afloop hadden we ruimschoots de tijd om onder het genot van een borrel en een maaltijd met elkaar ons spel te bespreken te lachen en elkaars levensverhalen te horen. Het was weer een bijzonder geslaagde dag. 
In januari 2022 heb ik voor het eerst meegedaan aan de wedstrijden van SingleGolfers. Ik ben lid van een par 3 baan in Driebergen en ik wilde graag op grote banen spelen. Dat er ook een competitie aan verbonden was, werd mij duidelijk toen er na iedere speeldag een schema werd gedeeld waarin de puntentelling werd bijgehouden. Vanaf de zomer prijkte ik daar bovenaan de lijst. Afgelopen zondag mocht ik een wisselbeker in ontvangst nemen. Door mijn (hoge) handicap heb ik veel slagen mee en ik heb veel bewondering voor Arean die met een single handicap tweede wist te worden.   

Ik heb met veel plezier afgelopen jaar deelgenomen aan de wedstrijden. Veel nieuwe mensen leren kennen, met veel plezier gespeeld op verschillende banen maar bovenal bijzonder gezellige dagen gehad. Dank Jolanda voor het organiseren. Dank flightgenoten voor de gezellige, leuke speeldagen. Dank tafelgenoten voor de gesprekken aan tafel.

Mieke