Mariette, één van de winnaars van het golfweekend Duitsland

Mariette, één van de winnaars van het golfweekend Duitsland

Alweer een jaar of vier sluit ik me met enige regelmaat aan bij een gezelschap SingleGolfers, meestal voor een meerdaags event. Na Belek in het voorjaar volgde nu een weekend Kalkar net over de grens bij Nijmegen. Altijd leuk, en ook een beetje spannend, die ontdekkingstocht over twee nieuwe golfbanen. Het sfeervolle Mühlenhof had wat waterpartijen en meanderende stroompjes over de fairway voor onze ballen in petto. Op International Moyland huisde het ballenmonster in het extreem hoge gras langs de brede fairways. 
 
Ook dit keer weer een heel divers gezelschap met nieuwe gezichten en oude bekenden.
Wat mij zo aanspreekt is dat iedereen open staat voor het delen van verhalen en het uitwisselen van gedachten en ervaringen. Het maakt met elkaar optrekken inspirerend en ontspannend. En geen enkele stress want de organisatie loopt zoals altijd op rolletjes. Dat zijn we zo gewend!

Met als uitgangspunt dat naarmate je ouder word je méér moet investeren in jezelf, vroeg ik een clubfitter een maandje geleden of het aan mijn verouderde golfset kon liggen dat ik steeds minder vér sla. Dit weekend in Kalkar was voor mij een prima gelegenheid ervaring op te doen met mijn nieuwe halve set ijzers, mijn houten 5 en hybride troubleshooter. En ja hoor: veelal rechte langere slagen met mijn wat men noemt “vergevingsgezinde” clubs. Putts die vielen dankzij ontspannen pendelen met alleen de schouders en met het laatste advies van mijn pro ”doorslaan” nog in de oren, zette ik de eerste dag een score neer van 40 punten gevolgd door 35 punten op de tweede dag. Dan keer je terug naar huis met een goed gevoel en bovendien nog een beker en bon! 

Kortom, ik kijk terug op een succesvol en heel gezellig weekend met natuurlijk de ambitie om telkens weer die lekkere, heldere tik te willen horen als de bal de sweetspot van de club raakt. 

Mariëtte