John, één van de winnaars uit Portugal vertelt...

John, één van de winnaars uit Portugal vertelt...

John, één van de winnaars uit Portugal vertelt….

Eindelijk was het dan zover, mijn eerste meerdaagse golfreis met de SingleGolfers op  donderdag 28 December  begint de Oud & Nieuw golftrip.
Na de fijne kerstdagen begon het bloed om te golfen weer te kriebelen, om 4 uur op en om 5 uur taxi naar airport Eindhoven. Na het inchecken begroette onze reisleidster Els ons al en om 7.15 uur op naar Faro waar op dezelfde tijd het toestel uit Rotterdam aankwam en wij gezamenlijk naar Tavira konden vertrekken, super geregeld!!!

In het schitterende hotel Maria Nova lounge konden wij onze bagage achterlaten en meteen met z’n allen naar het leuke centrum van Tavira vertrokken. Daar gezellig kennis gemaakt met de andere deelnemers en lekker geluncht. S ’avonds het welkomstdrankje in de rooftop bar.
Ontbijt om 7.30 en om 8.15 vertrok de bus naar Quinta Do Ria en speelde wij onze eerste wedstrijd, een mooie baan met voor onze begrippen supersnelle greens en mooi weer dus heerlijk genoten en s ’avonds heerlijk gegeten in restaurant Ai Mae.

De volgende dag naar de geweldig mooie baan Castro Marim met enorme hoogte verschillen en veel uitdagende holes met prima greens alleen viel het ons op dat de fairways niet geweldig waren en zodoende was plaatsen toegestaan. Maar ook weer een hele fijne golfdag.
Op oudejaarsdag naar Quinto do Vale ook weer een heerlijke golfbaan mooie fairways en uitdagende greens maar heerlijk gespeeld.

En dan natuurlijk het grote oud & nieuw feestfestijn. Eerst de ontmoeting met alle hotelgasten en met volop Champagne in de lobby van het hotel. Om 7.30 uur naar het mooi ingerichte restaurant waar wij tot 11 uur verrast werden met de heerlijkste gerechten en aan heerlijke wijnen geen gebrek zelfs overvloedig. Om 11 uur naar de rooftop bar waar de muziek al heerlijk aanwezig was. Ook hier de bar weer mooi aangekleed en voor de dames en heren feestelijk attributen aanwezig diadeem, feesthoeden en toeters!
Een geweldige sfeer en de dansvloer enorm goed bezet en zeker onze dames waren enorm in vorm en iedereen heeft volop genoten van de leuke muziek. Dan aftellen tot twaalf uur en op het terras genieten van het mooie plaatselijke vuurwerk.
Over en weer de nieuwjaarswensen uitgewisseld en de Cava vloeide uitvoerig en de stemming was rijkelijk aanwezig om 1 uur werden er nog hapjes aangeboden en na 1.30 uur begon de vermoeidheid toe te slaan en zochten de meesten met enige moeite weer hun kamers op. Maar het was volgens iedereen een fantastisch geslaagde happening geweest en voor herhaling vatbaar.

De volgende dag een rustdag althans voor de meesten enkele van ons zijn nog een extra dagje gaan golfen.
Op 2 Januari hebben wij gespeeld op Quinta de Cima ook weer een uitdagende baan en naar verluid hebben we daar met z’n allen tientallen ballen verloren of in het water geslagen, maar ja dat schijnt ook bij het golfspelletje te horen en de golfshops verkopen ze graag daar!

S ‘avonds met z’n allen naar Pizzeria Luzzo geweest en heerlijk genoten van de diverse voorgerechtjes en uiteraard de lekkere pizza’s

De laatste golfdag alweer en een zeer bijzondere, op naar de pas geopende nieuwe golfbaan Ombria GC. Zo nieuw dat het restaurant nog niet geopend was. En wij eigenlijk een beetje proefkonijnen waren maar dan in de goede betekenis van het woord. Vele medewerkers en marshalls aanwezig om ons op deze uitzonderlijke golfbaan te begeleiden, enorme hoogte verschillen en een buggy is hier dan ook wenselijk en verplicht. 
Zeker de moeite waard om deze baan te spelen en voor mij samen met Castro Marim de grootste uitdagingen om van het golfen te genieten.

Dan helaas alweer ons afscheid diner in Ponto de Encontro heerlijk gegeten en al een beetje afscheid genomen van deze onvergetelijke mooie golfweek!
Na de afsluitende prijsuitreiking en de mededeling van Els dat we de volgende morgen al om 6.45 konden ontbijten en de bus voor de thuisreis om 7.15 zal vertrekken hebben de meeste maar besloten om vroeg het bedje op te zoeken. Onze thuisreis is ook zeer voorspoedig verlopen en het afscheid van onze mede golfers was intens maar met zeer fijne herinneringen.
Rest mij om speciaal onze reisleidster Els enorm te bedanken voor de voortreffelijk begeleiding en het voorzien van alle noodzakelijke informatie die steeds tijdig voor ons aanwezig was!!!
SingleGolfers jullie hebben weer een voortreffelijke prestatie geleverd. Graag tot een volgende keer.

John