Harmen, winnaar in Ierland vertelt

Harmen, winnaar in Ierland vertelt

Knightsbrook Ierland

Na 2 jaar wachten eindelijk golfen in Ierland. Mijn eerste ervaring met SingleGolfers is erg goed bevallen. Een kleine gemêleerde groep van 12 golfers en natuurlijk ook Jolanda! 

De eerste baan, Knightsbrook, ligt rondom het hotel en is het best te omschrijven als een mix van parkbaan en resortbaan. Fraai aangelegd en niet te moeilijk. Lekker als opwarmer voor de 2 banen die nog komen. Een wat een uitgesproken banen zijn dat! 

Eerstvolgende is de prachtige linksbaan van Laytown and Bettystown aan de oostkust van Ierland even ten noorden van Dublin. Verhoogde teeboxen boven op de duinen en met uitzicht op zee, fairways met veel hoogteverschillen en mooie glooiende greens. Stel je voor: spelen in de duinen met zonnig weer en windkracht 5! Echte links-omstandigheden dus; mijn persoonlijke favoriet.!

Op de laatste toernooidag spelen we op de parkbaan rondom Killeen Castle. Van alle parkbanen is dit denk ik wel een hele mooie. Geen fairways die parallel aan elkaar liggen, maar echt een lange wandeling door het park rondom een prachtig kasteel. De regenbuien tijdens de eerste 9 holes maken ons na 2 droge dragen nog maar eens duidelijk dat we in Ierland spelen, maar dat mag de pret niet drukken. 

Na een solide 1e dag, een echte topdag op de linksbaan, was de 3e dag voor mij speltechnisch niet echt heel best. Gelukkig wist ik net goed genoeg punten te sprokkelen om de rest nog net voor te blijven en de trofee in ontvangst te nemen. Hoe leuk is dat in een 1e deelname!

Iedereen nogmaals hartelijk dank voor 3 gezellige dagen in Ierland!

Groet,
Harmen