Winnaar SingleGolfers.nl Jaarcompetitie 2018 | SingleGolfers.nl

Winnaar SingleGolfers.nl Jaarcompetitie 2018

In gesprek met Arean, winnaar van de SingleGolfers.nl jaarcompetitie 2018.

Gefeliciteerd Arean. Kom je vaker als winnaar uit de bus?
Dat valt wel mee, ik doe aan 3 tours mee, maar win niet vaak. Ik heb een 3e prijs gewonnen op Nunspeet. En in Spanje heb ik een golftravelbag gewonnen. 
 
De Jaarcompetitie winnen met zo’n overtuigende score. Hoe doe je dat? 
Wachten tot het 32 graden is en de baan knetterhard, dan wel alle drivers rechtdoor slaan. Dan blijft de bal maar rollen. De score was dan ook 44 stablefordpunten

En,……gaten in je schoenen? 
Da’s belangrijk bij die temperaturen. De Footjoy’s vielen bijna uit elkaar, wel lekker luchtig die dag. Ik kreeg er wel regelmatig commentaar op. Inmiddels heb ik wel nieuwe schoenen hoor.
Graag hoor ik dat ze het over mijn schoenen hebben en niet over mijn spel. Dus dan verwacht niemand iets van me en al zeker niet dat ik win. 

Bereid jij je voor op een wedstrijd?
Ja zeker, vroeg komen en serieus even inspelen, dus zowel chippen, putten en inslaan. Alle onderdelen , zeker het korte spel is belangrijk voor een wedstrijd. Chippen is overigens ook het leukste onderdeel van het spel. En je hebt een concreet doel als je chipt, meer dan maar wat ballen hard weg slaan op de driving range.

Waar golf je normaal? En wat is je handicap? 
Op dit moment is het 8.5. ik speel veel in de grensstreek van Nijmegen. Dus bijv. Rijk van Nijmegen, maar ook net over de grens in Duitsland.  Bleijenbeek in Afferden is overigens ook erg mooi, ik kom er graag.

Wat was dit jaar de mooiste baan waarop je speelde?
Oeh, even nadenken. Wellicht Gelpenberg, die we tijdens het SingleGolfer.nl weekend in Drenthe gespeeld hebben. Het Rijk van Nunspeet is ook erg mooi, en het ruikt er zo lekker (naar het bos). De banen van het Rijk zijn allemaal wel mooi en ik kan er met korting spelen.
En ik ben ook wel benieuwd naar de baan die ik nu gewonnen heb, De Hoge Kleij, die ga ik volgend jaar spelen. 

Wat was jouw golf hoogtepunt dit jaar?
Toch die 44 punten op Golf4All in Harderwijk, toen kwam ik onder handicap 10!

En je dieptepunt?
in mei/ juni heb ik echt last van mijn knie gehad en zodanig dat ik geen plezier meer in golf had. Terwijl ik juist ging golfen, om geen last te hebben van blessures. 
Daarnaast sla ik ook weleens slechte ballen die maken dat ik de knuppel liefst in de vijver had gehad. Maar dat duurt maar enkele seconden gelukkig.

Welke baan staat nog op jouw bucketlist? 
Als ik op tv kijk zou ik liefst Old Course of Augusta spelen. En in Nederland De Rosendaelsche bij Arnhem, maar daar moet je iemand kennen, en ik ken er niemand!! Een hele mooie baan en één met veel traditie. 

Waarom ben je lid van SingleGolfers.nl? 
Ik zocht anderen om mee te golfen, leuk gezelschap dus. Lekker naar een golfevent: een gezellig dagje golfen met anderen die het ook leuk vinden en dat doe ik nu. Ik merk wel dat ik ’s ochtends steeds meer handen moet schudden van mensen die ik al ken, maar ook leuk dat er nog steeds nieuwe mensen komen. Het zijn wel wedstrijden maar er staan geen duizenden euro’s op het spel, dus het blijft leuk. Het gaat niet zozeer om de prijs. Daardoor blijft het ook gewoon leuk, het gaat niet echt om die prijs. 

Heb je een doel in golf? 
Ja, ik wil wel kijken hoe laag ik kan komen. Onder de 10.0 ben ik nu al wel. En ik vind het leuk om kinderen, mijn leerlingen, met golf in aanraking te brengen.
Ik geef golfles aan kinderen tijdens lessen, Lichamelijke Opvoeding. Ik heb ook een opleiding jeugdcoach gevolgd. Ontzettend leuk om te doen overigens, tussen allerlei sportieve CIOS’ers, in allerlei disciplines. Ik was wel een van de weinigen die ook echt kon golfen. 
 
En nu in de winter, gaat de golftas in de kast?
Nee, vroeger wel maar nu niet. Ik ga minstens 1x per week de baan in, de kou doet mij niets! 

Wie tip je voor de winst in 2019?
Ik hoop dat Fred wint. Hij heeft een frisse eigen speelstijl. 

Met wie zou je nog graag eens een balletje willen slaan?
Hé, deze vraag zag ik niet aankomen. Tiger Woods, dat zou leuk zijn. Heel lang heb ik gehoopt dat mijn vader zou gaan golfen, dat had ik wel leuk gevonden, helaas het is er niet van gekomen, hij golft nog steeds niet. 

Wat doe je als je niet op de golfbaan staat? 
Vooral lesgeven, werken dus, ik ben docent natuurkunde. Heel veel andere dingen eigenlijk niet, vrije tijd heb ik wel maar die gaat voor een groot deel aan golf op. 

Wat wil je nog kwijt aan ons?
Je was redelijk compleet. Ik golf overigens een jaar of 8 mocht je dat willen weten. Ik kan mij overigens niet voor stellen dat ik dat ooit niet meer zou doen. 

Dank Arean voor het leuke interview!