Verslag winnares SingleGolfers.nl reis Algarve - oktober 2017 | SingleGolfers.nl

Verslag winnares SingleGolfers.nl reis Algarve - oktober 2017

Verslag winnares SingleGolfers.nl reis Algarve - oktober 2017

Wat was het weer een heerlijke golfweek. We hebben kunnen genieten van Portugese zon, mooie golfbanen, een prima hotel en uiteraard een gezellige groep!

Ingevlogen vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven reden de ‘auto-maatjes’ al om 10 uur van Faro naar hotel Salgados Dunas Suites. Daar werden wij verdeeld over de diverse gebouwen. Wanneer je, zoals ondergetekende, een kamer had in blok 6 betekende dat een wandeling van ruim 10 minuten. Gelukkig ligt het hotel aan een natuurgebied met uitzicht op zee en heeft het een fraaie tuin.
Na het welkomstwoord van Jolanda besloten Lambert, Raan, Ria, Aranka en ikzelf om ’s middags op golfbaan Salgados 9 holes te lopen. Wat een genot om lekker in de zon een balletje te kunnen slaan! ’s Avonds na een verzorgd buffet ging menigeen bijtijds slapen om wat slaap in te halen en fit te zijn voor het toernooi.


Donderdag was onze eerste speeldag. De baan van Alamos (ten noorden van Portimão) was voor sommige leden van de groep moeilijk te vinden, ondanks TomTom en Google Maps. Alamos is een baan met grote en snelle greens, vaak wat hoger gelegen en met diverse plateau’s. De bunkers zijn tactisch geplaatst en leverden mij twee keer een streep op.
Met ieder 30 punten stonden Ria, Lambert en Aranka de eerste dag aan kop, gevolgd door Marcus, Raan en ikzelf met 29 punten.
Op vrijdag mochten wij wederom op Alamos spelen. Een score van 30 punten was op deze dag niet genoeg voor de dagprijs (jammer voor Bert, Inge en mijzelf). Zowel Ria als Magda verzilverden hun ‘voorkennis’ en scoorden maar liefst 33 punten! 
’s Avonds gingen wij met de eigen auto’s naar Restaurante São Domingos waar we konden genieten van o.a. een echte Cataplana (visschotel in grote koperen pan). Na het eten gingen Marcel, Hans en Bert het uitgaansleven van Albufeira verkennen en te oordelen naar de foto’s hebben de heren zich prima vermaakt!

Zaterdag was onze vrije dag en nog niet eerder meegemaakt … niemand is gaan golfen! Er werd uitgeslapen, genoten van strand of zwembad en gebruik gemaakt van de gym. Een aantal dames ging met de auto de omgeving verkennen en heerlijk lunchen. 
Op zondag werd er gestreden op Salgados. Veel ballen verdwenen in het water! Omdat er vandaag vroeg was gestart konden wij na afloop in de zon nagenieten en de dag evalueren. Voor het diner werden wij met busjes vervoerd naar Albufeira alwaar wij ontvangen werden in een Italiaans restaurant. Jolanda regelde ter afsluiting een glaasje Limoncello en dat werd zeer gewaardeerd!

Maandag was alweer de laatste dag van het toernooi. Ria voerde de lijst aan met 86 punten, op de voet gevolgd door Aranka en mijzelf met 85 punten. Bert, Karin en Marcus volgden met 83 punten. The battle was on!
Morgado was ons strijdperk, de baan gelegen naast Alamos. Ook nu weer de uitdaging om op de fairway en uit de bunkers te blijven. Met Karin in mijn flight (zij kreeg net zoveel slagen mee als ikzelf) had ik een ‘directe tegenstander’ die ik moest proberen (ruim) voor te blijven. En waar ik als het erop aan komt nog wel eens wil verkrampen (denk aan ‘neary’ of  ‘longest’) lukte het mij nu om het hoofd koel te houden, de armen niet in te trekken en goed door te draaien. Zo kwamen veel ballen daar waar ik ze wilde hebben. Helaas gaat de zon eind oktober rond half 6 onder. Daardoor hebben wij als laatste flight hole 17 nauwelijks kunnen zien en hole 18 moeten overslaan. De muggen sloegen niets over.
Met 38 punten ging de winst van de dag ging naar mijzelf; de 30 punten van zowel Ria als Marcus waren goed gespeeld, maar niet genoeg.
Na deze wederom prachtige golfdag kon de eindstand worden bepaald. Voor mij de eerste plaats, Ria op de tweede en Karin op de derde plaats; wij kregen een beker en een tegoedbon van Loud-Mouth. Bert en Marcus stonden op de gedeelte vierde plaats.
Tijdens ons laatste avondmaal vloeide de wijn rijkelijk en ook daarna op het terras bij de bar. Dat het personeel niet te laat haar huis wil, mocht ook deze avond de pret niet drukken. Op weg naar mijn kamer ontdekte ik waarom de tuin van het hotel zo mooi groen is. Waar het normaal gesproken geen probleem is sproeiers te ontwijken bleek dit nu een onmogelijke opgave; doorweekt en met de slappe lach ben ik uiteindelijk in mijn kamer in gebouw 6 beland.

En toen de dinsdag… een laatste dag ontspannen en genieten van zon, strand, zwembad en gezelligheid. Aan het einde van de middag reed een ieder samen met zijn of haar auto-maatje terug naar Faro en werd ons clubje ontbonden.
Dankzij de goede organisatie van Jolanda en de gezellige deelnemers was het een hele geslaagde week! Iedereen bedankt en tot een volgende keer!
Sabina Thonhäuzer