Verslag winnaar Belek golfweek maart 2020 | SingleGolfers.nl

Verslag winnaar Belek golfweek maart 2020

Verslag winnaar Belek golfweek maart 2020

Golfweek Belek met SingleGolfers.nl

Dinsdag 10 maart met een groep van ongeveer 25 deelnemers vertrokken naar Belek. Wat was ik blij dat er een mogelijkheid was om (naast A’dam) vanaf Maastricht te vliegen. Dus ik hoefde niet in alle vroegte richting Amsterdam. In Maastricht al 8 andere deelnemers ontmoet en na een voorspoedige reis ingecheckt in het hotel.
Na een zeer uitgebreid buffetdiner nog gezellig de bar ingedoken om ons voor te bereiden op de eerste golfdag op Kaya Palazzo. En wat een mooie baan en hoe fijn is het om weer eens op een droge baan met mooi weer te spelen. Genieten!
Maar waarschijnlijk toch iets te lang in de bar blijven hangen want de eerste golfdag was zo ongeveer een ramp wat punten betreft tenminste. 21 punten ….. na 18 holes! Als dat nu al zo begint kan het een “leuke” week worden. Sjoerd werd de winnaar van de dag met 33 punten. 
Op donderdag de 2e speeldag op de National. Wat een prachtige en uitdagende baan is dit. We zouden hier nog een tweede keer spelen. Met 32 punten werd ik de dagwinnaar maar Lilyan stond met twee goede ronden op kop in de hcp categorie < 22.
Vrijdag was een vrije dag en ben met Magda en Hin naar Side geweest om wat cultuur “op te snuiven”. Hin had een busje met gids geregeld (super gedaan!) en we hebben een erg leuke dag gehad.
Het was niet zo druk in het hotel maar er werd heel veel zorg besteed aan het (ontbijt en diner) buffet en aan alle lekkere hapjes op het eind van de middag. Het personeel was supergastvrij en niemand kwam iets tekort.

Toen Turkije het land dicht hield voor nieuwe toeristen uit m.n. Europa werden een aantal deelnemers toch wat nerveus. Maar Jolanda schakelde heel snel met Golftime en Corendon en al snel kwam de bevestiging dat we “normaal” zouden terugvliegen. Maar omdat de situatie per dag kon veranderen voelde toch niet iedereen zich senang. Maar gelukkig veranderde dat snel en kon de focus weer naar het golfen en het gezellig samen zijn.

Op zaterdag nogmaals op National gespeeld omdat Nobilis haar deuren gesloten hield voor externe golfers. Liny werd winnaar van de dag en Sjoerd stond weer bovenaan de ranglijst met ondergetekende als 2e met 3 punten achterstand.
’s Avonds dit gevierd aan de bar met Karaoke en een mooie opvoering door Sjoerd met het lied “Leef” van Andre Hazes jr. Ook werd er lekker gedanst (of in ieder geval een poging daartoe gedaan …. door mij ). Voor sommigen werd het nog laat…

Zondag stond de Lykia golfbaan op het programma. Een echte links baan met hele mooie uitzichten over de Middellandse Zee. Met natuurlijk een flinke frisse wind maar gelukkig wel veel zon. Ik vond dit echt een lastige baan met vaak blinde holes maar uiteindelijk kwam ik met 27 punten de baan af. Sjoerd werd weer dagwinnaar met 30 punten en bleef 1e in de categorie <22. Mijn achterstand was opgelopen tot 6 punten en stond nog steeds 2e.
Natuurlijk moest ook deze dag gevierd worden in de bar. Dit keer met buikdanseressen en dat vonden alle mannen natuurlijk reuze interessant. Het bier en alle andere dranken gingen als broodjes over de toonbank en de vraag was “wie is op de laatste golfdag nog in goede conditie”?

Maandag nogmaals op Kaya Palazzo gespeeld. Gezien mijn eerste score ging ik met gemengde gevoelens de baan in maar het werd al snel heel leuk met Marianne, Hin en Jozef als flight genoten. Onder een mooie blauwe lucht liep het als een trein en met 35 punten kwam ik de baan af. Hoe Sjoerd had gespeeld werd nog even geheimgehouden maar ’s avonds bleek dat mijn achterstand van 6 punten was omgezet in een voorsprong van 6 punten. 
Heel leuk om eens winnaar te worden. Liny werd winnaar in de hcp categorie >22 en zo werd het een Brabants feestje.

Ik heb een hele leuke en fijne week gehad en genoten van een gemêleerd gezelschap en alles super goed georganiseerd. Dank aan Jolanda voor deze week die zeer zeker voor herhaling vatbaar is! 

Rinie