Verslag van Jacky, winnares Portugal

Verslag van Jacky, winnares Portugal

Golf Portugal oktober 2020

Met het verplichte mondmasker op verzamelen we ons 5 oktober in alle vroegte bij een kop koffie op Schiphol. We maken ons weer op voor een week golfen in Portugal! Oude bekenden en nieuwe gezichten, al snel mengt iedereen zich en boarden we right on time.
In Portugal weet iedereen de weg met de huurauto’s naar het hotel prima te vinden. Zonnetje schijnt en buiten op het terras ontvangt Jolanda ons. Een heel programma en vooral golf en golf. Het is te merken dat iedereen er zin in heeft.

Er staan 3 prachtige banen op het programma. Dag na aankomst starten we op Praia D’EL Rey. Het opwarmertje om de week mee te beginnen. Deze championship golfbaan langs de Zilverkust van Portugal behoort tot een van de beste van Europa. Heerlijke baan waar vooral de holes vlak langs de kust indruk maken. Met scores tussen de 10 en 29 punten toch nog geen appeltje eitje. 
De baan bij het hotel CampoReal staat de volgende dag op ons te wachten. Een baan in het beschermde landschap van Socorro en Archeirmaar. Verleidelijke uitzichten, glooiend heuvellandschap, het Atlantische licht. Dat samen met perfecte fairways, (te) snelle greens weer een plaatje van een dag. Respect voor de berggeiten onder ons. De klimmen omhoog waren met een buggy al een uitdaging. 
Na 2 speeldagen sta ik aan kop in het klassement. Ik verwonder mij daar wat over. Vooraf een maand niet kunnen spelen blijkt misschien juist een hele goede voorbereiding? Enfin, leuk maar Frans en Ton geven aan zich niet zomaar gewonnen te geven. Dat geeft ’s avonds bij het eten veel plagerijen en plezier. En ja, het blijft golf hè, het balletje kan nog alle kanten op rollen.  
9 oktober rijden we naar West Cliffs. Wát een baan: een unieke, perfect onderhouden golfbaan gelegen in ongerepte natuur ook weer aan de ‘Silvercoast’. Glooiende zandduinen afgewisseld met kustvegetatie, terwijl de dennenbossen van bovenaf uitkijken over de oceaan. Wat een voorrecht om hier te mogen spelen. Uitdagend en lonend, intens en ontspannend, onvoorspelbaar en verrassend. Maar zeker de grootste uitdaging! Ondanks het advies liet het testosteron van veel mannen niet toe om toch van rood te spelen. Die tip bleek niet voor niets. Hoogste score die dag ‘slechts’ 23 punten.  

Finaledag weer op CampoReal. Ondanks mijn ruime voorsprong in het klassement werd het toch nog heel spannend. De eerste 9 nog net 13 punten op de kaart om daarna als een dweil te eindigen. Meer strepen op de kaart dan alle kaarten daarvoor samen. Met slechts 3 punten verschil met Frans als goede tweede, mocht ik uiteindelijk toch de eerste prijs in ontvangst nemen. De bijbehorende champagne van Ingrid (eerste plaats handicap categorie 24 en hoger) en mijzelf lieten we tijdens het eten knallen en toostten we met elkaar op weer een onvergetelijke week. 

Maandagochtend weer present op kantoor. Met weemoed kijk ik naar de regen en de grijze dag. ‘Golf je dan echt elke dag? JA! Probeer het maar eens uit te leggen hoe het voelt een perfect geslagen bal, in de mooiste natuur met de zon op je gezicht, de bries van de zeewind langs je wangen en met gezellige flightgenoten. Oké, oké die perfecte bal, dat zijn er meestal maar een paar per ronde maar die ene bal…….. daar gaat het om.

Jaccky - oktober 2020

P.S. bekijk ook de video van deze leuke golfweek via https://youtu.be/a1a_rg3cCPM