Verslag rondvlucht met de winnaars van het SingleGolfers Open

Verslag rondvlucht met de winnaars van het SingleGolfers Open

Hin, één van de winnaars van het SingleGolfers Open 2021 vertelt over de rondvlucht boven golfbaan De Kroonprins.

De Kroonpins vanuit de lucht (8e SingleGolfers open 2021). “Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan”. En dat is ook zo als je vanuit een Piper Archer laag over de grond vliegt. Het was zondagochtend 21 november 2021. Pas om 9.00 kregen we te horen dat het door zou gaan en dat we om 11.00 uur op vliegveld Hilversum verwacht werden. De dag daarvoor was het nog twijfelachtig geweest, maar die ochtend vroeg je je af waar we ons zorgen om hadden gemaakt. Het weer was prachtig! Maar vooral prachtig was de vlucht.

We dat waren Ria, Ed en Hin Oey (Jacky was helaas verhinderd), winnaars van de 8e Single Golf Open 2021. We werden door Jolanda (organisator van SingleGolfers.nl) en Robert (onze piloot) ontvangen. Van tevoren waren we al gebriefd, en vooral geen laarzen, boots, hakken of hakjes! Confronterend was de vraag naar ons ‘instapgewicht’, incl. kleding en schoenen. In het clubhuis van de Aeroclub Hilversum-Amsterdam nog een laatste veiligheidsbriefing. Via de vleugels, op de zwart getapte delen mocht je staan, en vooral niet aan de deur vastpakken, ingestapt. Veiligheidsriemen niet laten losschieten (de ramen zijn van kunststof en krasgevoelig) en niet ongevraagd aan knopjes zitten ;-) In een circuit, vliegjargon voor gewoon netjes op je beurt wachten, konden we opstijgen. We waren los voor je er erg in had.

Eerst voor ons de Loosdrechtse plassen en links onder ons de Vecht. Links langs Utrecht en al gauw de A27. Maar waar was De Kroonprins, want op afstand is het allemaal groen. Als je dan boven De Kroonprins vliegt valt pas op hoeveel water er is. Wat verder naar het noorden de meanderende Lek (Marsman) en de splitsing van Lekkanaal en Amsterdam-Rijnkanaal. Links weer Utrecht met golfbaan Amelisweerd en het Galgenwaardstadion en dan al snel in de verte de zendmast van Hilversum.

En tot slot, zonder een schokje te voelen, veilig geland. Een belevenis. Dat is nog eens een prijs om te winnen. Dank aan Jolanda en Robert!