Mijn rampzalige golfbeleving | SingleGolfers.nl

Mijn rampzalige golfbeleving

Mijn rampzalige golfbeleving

Stel je voor, je staat op de 18e tee van Golfbaan Welderen in Elst, je speelt matchplay en na 17 holes staat het all square. Je slaat een verre rechte drive en ligt midden fairway. De tegenstander slaat de bal links in de stuiken en chipt naar de fairway. Jij ligt nog steeds verder, dus de tegenstander is aan de beurt. Hij slaat een lang ijzer en weer links in de struiken, onspeelbaar. Hij neemt een drop met strafslag, ligt nu weer speelbaar tussen de struiken en chipt vervolgens weer naar de fairway en eindigt met inmiddels 5 slagen op 100 meter van de vlag (op een eilandgreen). Zelf weet je je overwinningsroes nog even te onderdrukken; je bent verstandig en je gaat niet voor de green maar speelt een keurige lay-up tot voor de eilandgreen, ter hoogte van de bal van de tegenstander. 

Het staat dus 2 om 5 slagen en je verwacht eigenlijk dat de tegenstander de hole en de wedstrijd geeft. Een domme gedachte met grote gevolgen…! 

De tegenstander speelt een pitch (slag 6) en eindigt keurig op de green maar wel ver van de vlag. Zonder na te denken maak ik mijn plan voor een pitch van 100 meter over het water, maar de pitch (slag 3) eindigde te kort en dus in het water. Maar geen nood, droppen bij het water (slag 4) en chippen naar de green (slag 5), hoe moeilijk kan het zijn? Nou best lastig dus, want de chip was te lang en eindigde in de diepe greenside bunker bij het clubhuis. De bunkerslag (slag 6) was goed maar er bleef een listige put over van 2 meter. Een 2-putt leverde mij een score op van 8!! De tegenstander lag met 6 slagen op de green en maakt op wonderbaarlijke wijze een put van 5 meter voor een score van 7!!! 

Hole verloren en wedstrijd verloren…. naar nog erger was de opmerkingen van de tegenstander: als je de 3e slag niet voor de green was gegaan maar naar rechts had gechipt om met 2 slagen naar de green te gaan, had ik de hole en de wedstrijd gegeven.

Vriendelijke golfgroet,

Harmen