Golffilms | SingleGolfers.nl

Golffilms

Golffilms

7. A Gentleman’s Game
Deze dramafilm draait om de 14-jarige Timmy Price, die het spel leert als caddie op een exclusieve country club. Onder de vleugels van topamateur en mentor Foster Pearse groeit Tommy uit tot jeugdkampioen. Langzaam leert Timmy van zijn leraar dat er meer is dan golf en het winnen van bekers en dat de ogenschijnlijke paradijselijke wereld van Foxhole Country Club niet zo perfect is als die lijkt. 

6. Caddyshack
Deze klassieker uit 1980 draait om een exclusieve golfclub en haar gekke rijke leden en nog gekkere werknemers. Een hoofdplot is er niet in deze comedy, die voor een groot deel bij elkaar is geïmproviseerd. Caddyshack draait om een miljonair die de club wil kopen, caddie ‘Danny’ die alles doet voor geld om te kunnen studeren en een greenkeeper (Bill Murray) die oorlog voert tegen de gophers. 

5. The Greatest Game Ever Played
Gebaseerd op het ware verhaal en een prachtig boek over de vroege golfgeschiedenis in de VS. De 20 jaar jonge Francis Ouimet is geobsedeerd door golf, maar zijn vader verbiedt het hem om te spelen. In 1913 krijgt de eenvoudige arbeiderszoon de kans om het als amateur op te nemen tegen de Engelse golfheld Harry Vardon en moet hij kiezen tussen zijn dromen en zijn vader. 

4. The Legend of Bagger Vance
Met de topacteurs Will Smith, Matt Damon en Charlize Theron is dit verreweg de grootste Hollywood-productie met golf in de hoofdrol. In The Legend of Bagger Vance draait het om Rannulph Junnah, die na de eerste wereldoorlog in Frankrijk zijn leven in Amerika weer op de rails probeert te krijgen. Met de hulp van de mystieke caddie Bagger Vance neemt hij het als lokale held op tegen Bobby Jones en Walter Hagen voor een groot geldbedrag. 

3. Tin Cup
Roy 'Tin Cup' McAvoy (Kevin Costner) is een gefaalde golfer die zijn tijd verdoet als pro op zijn stoffige driving range in Texas. Als een mooie vrouw (Molly, gespeeld door Rene Russo) op zijn range lessen komt nemen, en ze de vriendin blijkt van zijn van grootste rivaal David Simms (Don Johnson), wordt hij geïnspireerd om zijn clubs uit het vet te halen en een gooi te doen naar het US Open. 

2. Happy Gilmore
Waarschijnlijk de populairste en bekendste golffilm onder niet-golfers. Happy Gilmore is een gewelddadige ex-ijshockeyer die ontdekt dat hij het talent heeft om de bal - met een aanloop, The Happy Gilmore - mijlenver weg te slaan. Happy gaat de tour op om het in beslag genomen huis van zijn oma terug te kunnen kopen. Shooter McGavin, de schurk in het verhaal, werd onlangs uitgeroepen tot beste slechterik on Hollywood. Een leuke film als je ook om Dumb & Dumber kan lachen. 

1. Seve the Movie
Seve the Movie vertelt het levensverhaal en de carrière van de Spaanse golflegende Severiano 'Seve' Ballesteros. De film laat zien hoe Seve uitgroeide van een jonge jongen – die leerde golfen op de stranden van zijn geboorteland Spanje met een ingekorte ijzer-3 – tot de wereldwijde nummer één en een legende van de golfsport. Voorzien van unieke, nooit eerder vertoonde archiefbeelden, volgt het verhaal Seve als hij elke hindernis in zijn reis naar succes overwint, tot aan de strijd tegen zijn ziekte die hij helaas niet overwon en waaraan hij vijf jaar geleden is overleden. 

 

Bron: GOLF.NL