Ernest, winnaar in Frankrijk

Ernest, winnaar in Frankrijk


Ernest, winnaar Frankrijk (< hcp 30) over zijn ruime overwinning en beleving in Frankrijk.
“Donderdagochtend om half twaalf trek ik de deur achter me dicht voor mijn eerste golfreis met SingleGolfers naar Frankrijk. Ik heb wel al eerder aan een aantal eendaagse evenementen deelgenomen maar dit heb ik met SingleGolfers nog niet meegemaakt. Tevens is het de eerste meerdaagse reis sinds Corona waar ik, vergezeld van een volledig vaccinatiebewijs en negatieve sneltest, in een omgeving terechtkom waar het dragen van mondkapjes nog steeds de norm is en wij Nederlanders allemaal al gevaccineerd zijn. Dit zorgt regelmatig voor komische situaties zoals zal blijken de komende dagen.

Na een behoorlijk oponthoud in België en dan met name rond Antwerpen bereik ik uiteindelijk ruim op tijd het hotel in Saint-Omer. Er zijn al een aantal deelnemers gearriveerd en weldra vult het terras zich met reisgenoten die zich, net als ik, verheugen op 3 mooie golfdagen. Het wordt een gezellig samenzijn waar herinneringen van eerdere events worden opgehaald maar ook wordt vooruitgekeken naar de komende dagen.

Na het nodige bier en wijn gaan we om half acht aan tafel. Een goed verzorgde maaltijd die met smaak werd verorberd. Het hoogtepunt is toch wel de bekendmaking van de flightindeling voor de volgende dag die sneaky door Jolanda via de groepsapp is gedeeld. Na afloop wordt er nog door velen lekker nagetafeld maar ook een aantal kiest ervoor op tijd te gaan slapen. Mogelijk hebben zij snode plannen voor de eerste wedstrijddag of zijn toch wel vermoeid van de reis.

De vrijdag moeten we vroeg op voor de trip naar Wimereux waar we op tijd starten. Zonder noemenswaardige voorbereiding starten we aan onze ronde. Geleidelijk wordt het weer beter en komt de zon met regelmaat door de wolken. Dit zorgt niet allen voor blije gezichten en goede scores maar ook voor een behoorlijk verkleurde huid.
Na afloop, op het terras, wordt er geëvalueerd over de hoge scores ondanks de uitdagende linksbaan. Helaas moeten we nog terug naar Saint-Omer en stappen snel op om vervolgens op het terras bij ons hotel verder te gaan. Uiteindelijk wordt het behoorlijk gezellig en schieten de uren aan ons voorbij.

De volgende ochtend wacht ons de baan waar we al een tweetal dagen op uitkijken. Veel glooiingen en uitdagende greens, als dat maar goed gaat.! Ook het feit dat deze baan al meerdere keren onderdeel heeft uitgemaakt van de European Tour challenge boezemt ontzag in. Hiermee is niets te veel gezegd. Eigenwijs om geen buggy te nemen en “gewoon” te lopen, moet ik dit halverwege de ronde bekopen met een snel leeglopende accu. Door terug te schakelen weet ik de schade te beperken een goede score neer te zetten. Met mij zijn er meer spelers die goed uit de verf komen. Dit resulteert in hoge stableford scores en birdies en er is zelfs een speler die een eagle op hole 18 weet te maken. Uiteraard wordt opnieuw de dag geëvalueerd en blijft het daarna gezellig tot in de late uurtjes.

De slotdag is wederom op dezelfde baan waar we gisteren speelden. De weersomstandigheden spelen niet echt mee. Het regent en zorgt gelukkig voor aanzienlijk minder snelle greens. Toch zijn de weergoden ons gunstig gestemd want snel na de start wordt het droog en regent het de rest van de dag nauwelijks. Bekend met de kansen en bedreigingen probeer ik de prestatie van gisteren te verbeteren. Dat blijkt al snel ijdele hoop; ik mag de tol betalen voor de zoveelste gezellige avond. Al met al weet ik mijn scores nog redelijk bij elkaar te houden. Na het tellen van de slagen blijkt dat meerdere spelers een lagere score hebben gehaald.

Tijdens het slotdiner worden de winnaars bekendgemaakt. Ook vandaag blijken er weer birdies en een eagle gescoord te zijn. Na afloop gaan we nog lang door aan de bar. De wijn en het bier vloeien wederom rijkelijk. Morgen rest het ontbijt waarna iedereen weer huiswaarts keert.

Rest mij Jolanda, mijn flightgenoten en de overige spelers te bedanken voor jullie enthousiasme en de gezellige dagen die we samen hebben meegemaakt. Dit is waar SingleGolfers om bekend staat. Ik heb enorm genoten en ik kijk uit naar de volgende gelegenheid.”

Een tevreden SingleGolfer.