Chris, winnares Oud & Nieuw Tavira 2021-2022

Chris, winnares Oud & Nieuw Tavira 2021-2022

Reisimpressie Oud-Nieuw Tavira 2021-2022

Eindelijk, twee jaar na de vorige Oud-Nieuw reis, mogen we weer naar Portugal. Dus in de vroege ochtenduren richting Eindhoven en vliegtuig naar Faro.

Daar tonen zich opnieuw de haast traditie geworden ingrediënten voor de Portugese vakanties: zon en blauwe lucht. We ontmoeten de reizigers uit Rotterdam en Amsterdam. We zijn met 24, allemaal met goesting in een fijne golfweek. We rijden naar Tavira en checken in bij het Maria Nova Lounge Hotel. De zon en het mooie stadje nodigen ons uit voor een lunch op een terrasje in het centrum. Een wandeling door Tavira maakt het plaatje compleet.

De volgende dag wacht ons het echte werk waarvoor we gekomen zijn: 5 leuke golfdagen.
Op donderdag spelen we Quinta Do Vale aan de grens met Spanje en met zicht op de Guadiana rivier. Een baan ontworpen door S. Ballesteros met doglegs, strategische bunkers en vele moeilijke waterpartijen. Voor mij alvast een best moeilijke baan. En op een paar uitzonderingen na, duidelijk niet enkel voor mij. We eten ’s avonds in het lekkere restaurantje Ai Mae. De sfeer zit er goed in.

Op oudejaarsdag worden we verwacht op Benamor. Ondergetekende heeft hier goede herinneringen aan: ze zette hier ooit haar eerste stappen in de golf, geraakte begeesterd en speelde enkele jaren later een hole-in-one op hole 10. Een attente reisgenoot laat hier een flesje champagne achter om de herinnering nog eens te vieren. Dank daarvoor. Deze keer vraagt de hole haar jammer genoeg 4 slagen!
’s Avonds worden we in het hotel in de watten gelegd met een fijn diner, een leuke oud-nieuw party en vuurwerk vanop het dakterras. Fijn om het jaar zo te starten.

1 januari 2022 wordt een zonnige vrije dag. Een aantal onder ons nemen de boot naar Ilha de Tavira. Onderweg zien we een hele grote groep flamingo’s en nadien gaan we verder uitwaaien aan de oceaan. Wat kan je nog meer wensen om het jaar in te zetten?

Zondag 2 januari spelen we Quinta da Cima. Gastvrije ontvangst met koffie en Pasteis de Nata. De baan is mooi en de greens zijn supersnel. Dat levert best wat verrassingen op in onze leuke flight.Wij, als laatsten gestart, komen aan in het donker. We hebben net geen nachtkijker nodig.
We eten in restaurant Ponto de Encontro op het pleintje. Weerom gezellig en lekker.

De volgende dag staat de zusterbaan Quinta da Ria op het programma met haar prachtige vergezichten over de oceaan. Mij lijkt dat op beide banen de moeilijkste holes op het einde komen. Maar misschien is dat inbeelding? Het slechte diner in het hotel doet Jolanda prompt zorgen voor een alternatief voor de volgende dag. Dank daarvoor.

De laatste dag gaat het richting Castro Marim. We spelen ‘Grouse’ en ‘Guadiana’. Twee ruige uitdagende lussen. Mooi om zo af te sluiten.
De prijsuitreiking gebeurt in het weerom lekkere Ponto de Encontro. De chef bereidt 2 grote super verse Corvina’s (red.: vis) voor ons. Lekker! De dag wordt gepast afgesloten met een drankje in de lobby. De volgende ochtend is het te vroeg dag.

Het was weer gezellig, goed georganiseerd met mooi weer, mooie banen en fijne flights.
Dank daarvoor reisgenoten en tot een volgende keer!

Chris