Arean, oud en nieuw Tavira

Arean, oud en nieuw Tavira

Golfreis Tavira 29 dec-5 jan

Het is zaterdag 1 januari en het zonnetje schijnt heerlijk op het zwembad; je hoofd onder een parasolletje, de rest in de zon, kan niet ieder jaar zo beginnen? Met twee wedstrijddagen in de benen en voor sommige de nodige spirituoso van Oud en Nieuw nog in het lichaam, is de rustdag er eentje voor bijkomen op een ligstoel, eventueel een wandelingetje naar het stadje om daar het nieuwe jaar in te luiden op het terras.

De eerste wedstrijddag in Portugal was er meteen ééntje om je te heugen. Bij het oprijden van Quinta do Vale lag de baan nog in mysterieuze nevel gehuld, maar de zon brak er snel door. Dat toonde de baan in al zijn schoonheid, prachtig gelegen tussen de heuvels. Op de laatste dag zouden we weer die kant op gaan, om op het naastgelegen Castro Marim te spelen: een bijzonder goede keuze om de week daar te openen en te sluiten!

Op dag twee (oudejaarsdag) speelden we Benamor, de baan die het dichtst bij het stadje Tavira ligt. Een korte baan, met op iedere hole opnieuw een verrassing en waar birdies (letterlijk en figuurlijk) in de lucht hingen. Jolanda had voor de gelegenheid een hele nieuwe collectie vogeltjes laten invliegen, waaronder een bijna lichtgevend roze exemplaar! Winnaar van de dag werd Ron, die pas zijn tweede wedstijd ooit speelde, een droomstart voor iedere debutant!

Op dag drie en vier twee keer de prachtige banen Quinta de Cima en Quinta de Ria. Zeer volwassen banen waar de scores wat achterbleven bij de eerste twee dagen. Vermoeidheid, snelle greens of gewoon een te gezellig avondprogramma kunnen daaraan allemaal hebben bijgedragen. Misschien was het ook de wedstijdspanning, want met iedere dag een andere dagwinnaar kon de einduitslag werkelijk alle kanten op…

Uiteindelijk werd het na dag vijf, en het wegstrepen van het minst goede resultaat een redelijk gender-eenzijdig verhaal op het erepodium. Vijf dames en ondergetekende namens de heren mochten de prijzen in ontvangst nemen. Chris kreeg als winnaar van de hoge handicapcategorie het woord – niet voor het eerst! – en bedankte alle aanwezigen en met name Jolanda voor een topreis. Ik kreeg uit het publiek het advies om me bij die woorden aan te sluiten, en dat doe ik dan ook van harte.
Goed dat de zorgen van alledag weggespeeld kunnen worden met zo’n leuke groep!

Arean