Ad, winnaar Oud & Nieuw golfreis Spanje 2021-2022

Ad, winnaar Oud & Nieuw golfreis Spanje 2021-2022

Verslag van Ad, één van de winnaars van de Oud & Nieuw golfreis Spanje

Ik heb een geweldige reis gehad met heerlijk weer en dito gezelschap. Door de corona maatregelen hebben we een aangepast oud en nieuw moeten vieren (geen livemuziek dans en knuffels) maar desondanks een heerlijke relaxte week golf op prachtige banen met voor Nederlandse begrippen moeilijke greens. Els, je was een geweldige reisleidster met zorg tot in alle details transfers, buggy’s, restaurantboekingen enz.). Voor mij een reden om zeker een volgende keer weer deel te nemen en te genieten van een heerlijk homogeen gezelschap welke allemaal dezelfde passie delen.
Er werd mij gevraagd om als winnaar van de categorie onder handicap 26 nog een stukje te schrijven over mijn ervaringen.

Dag 1 op Lorca Golf, we waren allemaal als jonge lammeren enthousiast om de wei in te mogen maar ons enthousiasme vervaagde snel. Dorre baan grote ravijnen en groen geverfde fairways, een aanfluiting.

Dag 2 naar Aguilón, een schitterende Championship baan met heel veel lengte vanaf geel om de fairways te raken. De buggy’s waren geen overbodige luxe gezien de grote afstanden die we moesten overbruggen. prachtige uitzichten tegen de bergketen op de achtergrond en razendsnelle greens die moeilijk waren te lezen, al met al 100% beter als dag 1.
1 januari vrije dag met wandeling in het dorpje Águilas, met 's avonds goed diner in lokaal restaurant.

Dag 3 Desert Springs: tee time 10.30 in volle mist maar gelukkig door Carola overruled zodat we nog even koffie konden drinken en een uurtje later in de volle zon gestart. Nog nooit zo'n diversiteit op een golfbaan gezien. Prachtige fairways en greens en daarbuiten waande je je in de woestijn van Nevada met grillige rotsblokken, cactussen, stenen en zand, het contrast was immens. Geen hoogteverschillen of ravijnen dus die dag heerlijk met trolley rondgelopen.
De volgende dag wederom Aguilón en nu met flight van dames vanaf rood gepeeld. Wederom genoten van baan en gezelschap. 

De laatste dag weer Aguilón wat door 3 keer te spelen makkelijker werd m.b.t. course management. Samen met Carola moest ik uitvechten wie nummer 1 en 2 zouden worden en we dreven elkaar naar het beste golfspel, beiden 2 birdies en weinig foutjes. ‘s Avonds nog een goed en gezellig diner in een lokaal "Italiaans " restaurant door Roos geregeld, vanwege afwezigheid van Els onze reisleidster die met een deelnemer de hele dag in het ziekenhuis moest vertoeven voor onderzoeken wegens een ongelukkige val.
De laatste dag zijn we, vóór onze terugreis aanving, met zijn allen gaan lunchen bij het kasteel van Aguilón waarbij ook de prijsuitreiking plaatsvond. Als overall winnaar met 115 punten en 4 birdies kijk ik terug op een heerlijke trip maar vooral op een heel prettig reisgezelschap wat buiten de baan ook enorm heeft genoten ondanks alle corona beperkingen. Bij deze iedereen heel erg bedankt voor deze onvergetelijke trip en tot spoedig weerzien.

Groet Ad