Golfweekend Drenthe 2 & 3 september 2017 | SingleGolfers.nl

Golfweekend Drenthe 2 & 3 september 2017

Golfweekend Drenthe 2 & 3 september 2017

'Kastelenweer heet het in de luchtvaart. Een mooie blauwe hemel met prachtige stapelwolkjes, waar je, als je zelf een vliegtuig bestuurt, zo mooi omheen kunt manoeuvreren. Dat was het dit weekend, op een steenworp afstand van het circuit van Assen, waar ik voor de derde keer in drie jaar tijd met een prettige groep singles mocht vertoeven op de Drentsche, waar n lekker bedje wachtte in de Lodge voor de broodnodige rust na een gezellige ronde en dito avondprogram. De horeca is hier duidelijk verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren, de gastvrijheid nog van hetzelfde niveau.

De eerste negen (wit) speel ik met Grietje, Fred en Liesbeth een prima rondje 19, tot we doorkomen en verder gaan met geel. Deze lus is toch wel lastiger en mijn scores dalen. De Neary is op de hole 7, gesponsord door BMW-Mini en Grietje doet wat er van haar verwacht wordt als mini-rijder. Anders dan voorgaande keren, ga ik op tijd in mijn mandje om fit te zijn voor de tweede dag, terwijl de tafels voller en voller komen te staan met lege glazen en de lachsalvo’s van Jan-Jaap steeds harder doorkomen. Wat hadden ze n lol!! Ook anders, spelen we die tweede dag gewoon stableford individueel, wat ik persoonlijk wel jammer vind, gezien de teamsfeer tijdens een Texas-scramble en de competitie die hierdoor ontstaat. Maar er zullen ongetwijfeld zielen zijn die liever voor zichzelf spelen.

De dag begon met een strakblauwe hemel zodat Rob na enkele holes toch wel spijt had van zijn lange broek, maar algauw kwamen de schaapjes weer in de lucht en met een licht windje was het ideaal golfweer. Na eerst de lange gele holes te hebben doorstaan mochten we ook de rode nog spelen, die toch wel leuker zijn. Onderwijl kregen we n prima lunchpakketje, wat geen overdreven luxe was, gezien de lange rit. Als vierde flight was het veel wachten met de vijfde flight op onze hielen, dus n beetje in de tang zaten we wel. Om een uur of vijf was toch echt iedereen binnen voor de prijsuitreiking en natuurlijk de groepsfoto, die ik toe zal voegen aan mijn lijst van single-uitjes. Met op de achtergrond hopelijk de schaapjes.

Lea- golfweekend 2 & 3 september 2017 op De Drentsche Golf & Country Club