2017 In gesprek met Lambert winnaar SingleGolfers.nl jaarcompetitie 2017 | SingleGolfers.nl

2017 In gesprek met Lambert winnaar SingleGolfers.nl jaarcompetitie 2017

2017 In gesprek met Lambert winnaar SingleGolfers.nl jaarcompetitie 2017

Is de overwinningsroes een beetje gezakt na zondag?
Ja, dat is wel gezakt. Zondag was dat inderdaad wel zo maar maandag ging ik gewoon weer golfen dus dan ben je weer met andere dingen bezig. 

Vertel eens Lambert, winnen hoe doe je dat?
 Ik denk dat het komt omdat ik in de winter les neem. Mijn hoogste scores in deze competitie had ik ook begin van het jaar. Daarna zakt het wat af. Volgend jaar blijf ik wat lessen nemen door het jaar heen. 

Hoe bereid jij je voor?
Ik ga altijd inslaan.  Dat is ook goed voor de rug en spieren. 
Natuurlijk ook chippen en putten. Een half uurtje is genoeg. 

Het gerucht gaat dat je nog een week in het buitenland hebt getraind. Vertel eens? 
Ja dat klopt. Aanleiding: vorige winter was ik op zoek naar een golfreis. Toen kwam ik bij Singlegolfers.nl. In begin het jaar heb ik enkele keren meegedaan om voor de reis mensen te leren kennen. Dat beviel zo goed dat ik ben blijven spelen.

En in oktober was ik inderdaad ook met de groep in Portugal. Ja met zo’n weer kan het ook alleen maar goed zijn. Wel wennen als we thuis zijn, de rol is een stuk minder, maar daar heeft iedereen last van.

Hoe was de concurrentie dit jaar?
Die bleef goed bij elkaar. Wim en Ria stonden dichtbij. Aart is gevaarlijk. 
Maar goed dat ik een par maakte op de laatste hole en daarmee 29 punten haalde en mijn eindscore nog met 1 punt verbeterde. Anders had ik niet gewonnen dus.

Waar golf je normaal? En wat is je handicap? 
Mijn handicap is 15,8 en Welschap is mijn homecourse. 

En waarom zouden we daar allemaal eens naar toe moeten gaan?
Omdat het een hele mooie baan is. Onderhoud wordt steeds beter, in de winter is de baan ook heel goed. Blad wordt bijvoorbeeld allemaal opgeruimd. Gewoon een prachtige baan. Het is ook een redelijk smalle baan, je moet recht kunnen spelen. Daar heb ik nu voordeel van. Ik heb geen lange slagen t.o.v. anderen maar met recht slaan maak ik het goed.

Wat was dit jaar de mooiste baan waarop je speelde?
Princenbosch, ik heb er in het voorjaar ook gespeeld. Het is een hele mooie baan. In het buitenland is Font del Llop waar we in maart tijdens de golfreis geweest zijn erg mooi. 

Wat was jouw golf hoogtepunt dit jaar?
Het verlagen van mijn handicap van 17.3 naar 15.7. Die ronde kon het niet kapot, het bleef maar goed gaan.

En je dieptepunt?
Een dag met 19 stableford punten. Het liep niet, ik wist niet wat ik aan het doen was, ik probeerde van alles maar niets lukte. 

Wie bewonder je in golf?
Bewonderen is groot woord. Ik kijk graag golf en vind het leuk als Luiten goed scoort. Heb respect voor alle tijd die ze erin stoppen. Maar ze verdienen ook goed. 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Die heb ik geen, ik golf redelijk veel en dat hoop ik nog lang te doen. Misschien is dat mijn bucketlist. Dat ik dit op mijn 80e ook nog kan doen. 

Waarom ben je lid van SingleGolfers.nl? 
Zoals ik al zei was ik vorige winter op zoek naar een golfreis en zo is het begonnen. Ik deed mee met een paar golfdagen met SingleGolfers.nl en dat is heel goed bevallen. Leuk om mensen op deze ongedwongen manier te ontmoeten. 

Heb je een doel in golf? 
Zo lang mogelijk blijven golfen. En dus gezond blijven. 

Wie tip je voor de winst in 2018?
Aart 

En dan de beker die je gewonnen hebt. Wat wil je daarmee? 
Ik zou er graag een wisselbeker van willen maken. Hij staat nu in mijn boekenkast, en volgend jaar mag hij als wisselbeker terug.

Wat wil je nog kwijt aan ons?

Geniet van het golfen. Naar mijn mening doe je dat nog meer als je regelmatig speelt en oefent. Als gepensioneerde ben je geneigd om telkens meer te gaan golfen. Dat zou ook weer een negatief effect kunnen hebben op het plezier in het golfen. Daarom is het belangrijk om ook andere dingen te doen, zoals ik dat als vrijwilliger doe. Bij Humanitas coach ik mensen die de administratie niet op orde hebben en financiële problemen hebben. In Waalre organiseer ik samen met anderen het Sinterklaasfeest, en ben ik voorzitter van de heemkundekring.

Dank voor het leuke gesprek Lambert!